fbpx
Nieuws

Waarom heeft Ax’well voor HannaH gekozen om zijn klanten te ondersteunen?

Hoe lang gebruikt u HannaH al en waarvoor?

Het bedrijf Ax’well is sinds 2010 klant bij HannaH en is begin 2021 overgestapt naar de WEB-versie. Ik gebruik het sinds mijn eerste week bij ons kantoor en het heeft me weinig tijd gekost om vertrouwd te raken met de software, dit volledig dankzij het gebruiksgemak. 

We gebruiken HannaH voor verschillende doeleinden. Het hoofdgebruik varieert een beetje naar gelang van de periode van het jaar. Aan het eind van het jaar zullen wij bijvoorbeeld voornamelijk financiële plannen opstellen in het kader van de oprichting van nieuwe vennootschappen. Doorheen het jaar gebruiken wij HannaH zeer vaak voor het opstellen van liquiditeitstesten voor het uitkeren van dividenden, waarvoor de analyses en parameters schitterend zijn geïntegreerd in de software. Andere toepassingen waarvoor wij HannaH gebruiken zijn financieringsaanvragen, zowel voor bestaande als op te richten ondernemingen, of wanneer wij documentatie dienen voor te bereiden voor “alarmbelprocedures” .

Wat zijn de meest nuttige functies van HannaH voor u?

Er zijn verschillende kenmerken die ik erg belangrijk vind. In de eerste plaats is er het opstellen van financiële plannen met een zeer duidelijke visualisatie van de cash-flow planning. Hierdoor kunnen wij onze klanten een rapport met een zeer goede visuele kwaliteit overhandigen, en die zij zeer gemakkelijk kunnen interpreteren. De presentatie van de rapporten ondersteunt ook de geloofwaardigheid van het dossier van onze klanten tegenover hun stakeholders (bank, notaris, aandeelhouders, etc…). 

Bovendien is het ook mogelijk om de volledige balans van een klant in één keer te importeren. Dit stelt ons in staat stelt een gepersonaliseerd prognoseplan voor de cliënt op te stellen, op basis van het rekeningstelsel van de onderneming, zonder al te veel tijd te verliezen aan deze personalisatie. 

Tenslotte, voor nieuwe bedrijven, is het mogelijk om een lijst van de meest frequente rekeningen direct in HannaH te downloaden, wat kostbare tijd bespaart bij het opstellen van een financieel plan voor de oprichting van een vennootschap.

HannaH is sinds kort ook ONLINE beschikbaar. Wat denkt u van de nieuwe WEB-versie van HannaH?

Naar mijn mening – en die van de rest van het team – is deze nieuwe versie een opmerkelijke verbetering ten opzichte van de vorige versie. De nieuwe versie is intuïtiever en zeer gemakkelijk te gebruiken. Bovendien kunnen wij dankzij verschillende functionaliteiten, zoals invoer, het genereren van verslagen of het voorstellen van algemene rekeningen, veel tijd besparen. Bovendien zijn de automatisering van belastingen, btw en cashflowberekeningen zaken die veel tijd zouden kosten om in Excel op te zetten indien wij dezelfde mate van detail willen hanteren. Naar mijn mening is HannaH echt de perfecte mix van efficiëntie, maatwerk en detail. 

Als we bijvoorbeeld HannaH Web vergelijken met het Excel-bestand van “Excel for Accountancy”, is er een groot verschil in bruikbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, en aanpasbaarheid van de planningen. 

Zou u HannaH aan uw collega’s aanbevelen? 

Zeker! We hebben HannaH WEB recent nog aangeraden bij een confrater die zijn financiële plannen in Excel opstelt en we zullen er zeker over blijven praten in onze omgeving.

Een laatste woord? 

Naar mijn mening is HannaH’s grootste troef haar team. Het ondersteunend team bestaat uit specialisten die luisteren naar hun klanten. Dit maakt dat de oplossing op maat is gemaakt voor accountants. Wanneer opmerkingen of suggesties voor verbetering worden overgemaakt, wordt daar rekening mee gehouden en vaak merken we dat deze bij een volgende update werden geïmplementeerd in de software. Het komt zelden voor dat een IT-dienstverlener zo dicht bij zijn klanten staat! 

Bovendien, wanneer we vragen hebben staat er altijd iemand klaar van het team om ons bijstand te verlenen. Het feit dat het team beschikt over de juiste achtergrondkennis is ook zeker een troef voor de kwaliteit van de dienstverlening.

Over Mathias De Bauw en het accountantskantoor Ax’well

Mathias De Bauw is actief in het boekhoudkantoor Ax’well. Matthias is begin 2021 bij het bedrijf begonnen als juridisch en fiscaal specialist. Hij is tevens stagiair gecertificeerd accountant en is onder meer verantwoordelijk voor het opstellen van financiële plannen binnen het bedrijf. Het bedrijf telt 5 werknemers en bedient zijn klanten vanaf Brussel, Lasne en Masnuy-Saint-Jean (Bergen).  

Over HannaH

HannaH werkt met ongeveer 600 accountantskantoren, en voorziet hen van onlinesoftware voor financiële plannen, financiële prognoses, budgetten, financieringsaanvragen en uitkeringstesten.

Meer informatie over onze HannaH oplossing hier.